Pelancaran SDC di Pelabuhan Kontena Sepangar

p1280067.jpg

Seawal jam 8 pagi orang ramai sudah berpusu-pusu di perkarangan pelabuhan kontena sepanggar, bangga jugalah bila jadi sebahagian dari penganjur pelancaran SDC ( Sabah Development Corridor ) di Sabah. Punya ramai manusia yang di anggarkan melebihi 10,000 orang, jadi saya mengambil tempat paling selesa utk menjadi ‘wartawan” seketika, bersama2 gan wartawan dari pelbagai media cetak dan elektronik, dan paling tidak dilupakan adalah masa bersalam gan Pak Lah kita dan Dtk Hishamuddin sempat pukul perut saya lagi adehhhh … dan Linda pun ada bah … siap perkenalkan diri lagi tu heheh “saya gidong” huahahahaha matilah semua sa antam mcm lah “real” wartawan … bah pasal SDC tu nantilah saya cerita panjang lebar, ni saya mau kongsikan dulu sebahagian gambar yg sempat saya ambil….

p1280078.jpg

p1280081.jpg

p1280086.jpg

p1290108.jpg

p1290106.jpg

12 Responses to Pelancaran SDC di Pelabuhan Kontena Sepangar

  1. Azhar Ahmad says:

    Wahahahha, seronok kamu ya, jadi press

  2. gidong says:

    Jadi wartawan sendirian berhad huahaha

  3. hahaha…bukan ko ja yg dpt salam Pak Lah…neway sy nampak ko p ambil tapau sana sebelah gudang kamurang tu dekat laut…brapa kupon ko dapat bos…?

  4. gidong says:

    sa ambil 5 nasi huahahah kuat makan mah …

  5. xigorx says:

    eleh..tipu la Dtk Hishamuddin pi pukul perut ko..buhung ja…

  6. gidong says:

    bah mana2 ja lah huahahahha

  7. manada 5….satu ja tu…neway, cantik c linda o..lengkap pakaian dia ada 3 tangkong lagi tu…

  8. gidong says:

    lepas ambil satu , sa nda kenyang terus sa balik ambil 4 bah … ko duduk sebelah mana juga ?

  9. kiloy says:

    gidong napa beg saya tiada kupon makanan?? ada pencuri ka pg curi tu?? anyway..sa dpt juga makan walau pun teda kupon..tapi sa rasa ramai yg tdk termakan tu…berapa peruntukan satu kepala tu ?? kayalah kontraktor yg kasi supply tu..

  10. gidong says:

    adeh kiloy ada bah tu tp banyak brouso kan dlm tu, mungkin tersisip kali .. satu kepala satu nasi sebab pakai kontena besar kan juga, lain lah kalau gayo nakan mcm sa sampai 5 huahaha, TAPIIII ada tu yg mcm teda kad pengenalan bah p ambil2 makanan kan … sampai sepanduk pun dorang ambil .. mungkin dorang ambil bikin buat rumah kotak , sa nda tau wooo sa bz kejar menteri dan linda ja huahahaha

  11. sa duduk seblah press & media…vvip punya tampat dekat tu urang ambil video hehehe…power kan..jan jeles…sa tau ko musti bawa balik tu tapau…cantik bogia bikin tapau nasi p keja…

  12. gidong says:

    tu kontena sa kasi tinggal d opis ja sebab sebelah ja bah opis huahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: