Ujung minggu di dapur belajar masak ….

Ok hujung minggu menjelma lagi tanpa aktiviti yg menarik alias melepaskan lelah dari bahan kerja selama lima hari di pejabat … akhirnya saya terlibat dgn sesi memasak yang dikelolakan oleh NAKED CHEF ( di astro – channel cari sendiri ) En. Gundul … ok menunya adalah emmmm teda nama woooo … mula2 terus potong daging sehalus2 yg paling halus lah …

dsc00380.jpg

Lepas tu baru potong bawang, halia, dan yang berkaitan dgn benda2 yang memedihkan mata … kalau tdk memedihkan tidak perlu huhuahahahaha
dsc00379.jpg

Lepas tu baru anda masukkan ke kuali sambil memerhatikan apa yang terjadi … sesimple itu, tdk perlu pantang larang ….
dsc00381.jpg

Akhir sekali, setelah selesai dan anda merasakan daging tidak mencukupi maka ambil pisau pemotong daging dan potonglah mana2 daging yang boleh dimasak utk makan tengah hari, yang penting kenyang huahahahaha
dsc00378.jpg

15 Responses to Ujung minggu di dapur belajar masak ….

  1. xigorx says:

    weeeeeeeeeeeeeeeei….pa ni?? edit la sikit tu ‘bahagian’ tu..ishhhhhh…deeeeeeeeeiii

  2. gidong says:

    bahagian berlemak yang patut kena bayar “tubby tax” masa naik penerbangan, memang susah di edit … bahagian tu memang tak leh edit dah … kuang kuang kuang

  3. jerryincognito says:

    haha…cam daging masak kicap jak tu menu dia tuu hehehe

  4. Azhar Ahmad says:

    Ahahahahhaha, baru belajar masak? Iye kah? Hahahahha….. APapun, pelik juga. Kejap half naked, jap pakai baju… Hummmm

  5. gidong says:

    kejap pakai baju, kalau panas buka baju balik ler huahahaha

  6. dogoes says:

    uishhhh ingat kan 2 orang santa clause tadi…buli lah juga kali kalau kasi pakai baju merah ni….

  7. dogoes says:

    yang penting, perut tatap maju dapan….

  8. Aziya says:

    kah..kah.kah… kena hati2 naik kapal terbang neh…. Bukan “sedang-sedang” lagi udah…

  9. sosfm says:

    Anda di nasihatkan jan selalu makan daging… bagus kamu makan sayur-sayuran (yg x baja, contoh pucuk gorouk, pucuk tapayas, pucuk peria) untuk kesihatan.. klu baby cumil betul kamu oo.. he3

  10. xigorx says:

    ya ya..terima kasih atas komen2 smua..lemak berkrim di sukai ramai..hampess ko gidong……………..

  11. gidong says:

    lalalalalalalalla aku ok ja … aku tak kena “tubby tax” hehehe

  12. CIk Kordi says:

    Wah! Nanti boleh la buka bisnes😀

  13. dogoes says:

    yarksssss…lamak…

  14. xigorx says:

    hahaha..ok maa tu perut..bukan ko suka ka tu dong..? ko amik la sikit..buat sup..kimbetttttttttttts…

  15. gidong says:

    lalalalalalala no komen ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: