RingTone Buatan sendiri

Semua ringtone dlm hp saya adalah buatan saya sendiri dengan mengeditnya menggunakan Adobe Audition … KUALITInya jauh lebih baik dari ringtone yang dijual di kedai hp .. lagi satu kelebihannya jika kita membuatnya sendiri adalah kita bole memilih part mana lagu tu sama ada bridgenya chorusnya mengikut kemahuan kita sendiri … di bawah ini adalah antara ringtone / msgtone yang sedang saya gunakan sekarang … Ringtone saya sekarang ada Chills In The Evening – V feut Danny mcFly manakala Msgtone saya adalah It’s My Life ( bon jovi versi ballad ) .. so kalau korang nak minta tolong buat ringtone pun mungkin saya leh tolong, nanti saya tambahkan link KORANG DOWNLOAD RINGTONE di sidebar saya ….

JESUS TAKE THE WHEEL – Carrie Underwood
Part – Chorus Pertama
DOWNLOAD

IT’S MY LIFE – Bon Jovi versi Ballad
Part – Chorus Pertama
DOWNLOAD

CHILLS IN THE EVENING – V ft Danny McFly
Part – Rangkap Kedua part Danny McFly
DOWNLOAD

EVERYBODY HURTS – R.E.M
Part – Bridge + Chorus pertama
DOWNLOAD

IM NOT SUPPOSED TO LOVE YOU ANYMORE – Bryan White
Part – Rangkap Kedua ( versi Bryan White memang bagus )
DOWNLOAD

NEW DAWN – Celine Dion
Part – Bridge pertama
DOWNLOAD

THE HEART NEVER LIES – McFly
Part – Rangkap kedua part Danny McFly
DOWNLOAD

TEARS AND RAIN – James Blunt
Part – Chorus pertama
DOWNLOAD

UNDISCOVERED – James Morrison
Part – Chorus pertama
DOWNLOAD

 

4 Responses to RingTone Buatan sendiri

  1. xigorx says:

    sekiranya ada ingin memiliki ringtones ataupun nada dering yg hebat, tidak usah la kamu menghabiskan duit dengan membelinya dari operator, kamu boleh la memuat turun kan nada dering tu dari tempat si En.Gidong yg baik hati lagi pemurah…Hidup gidong..

  2. gidong says:

    erkkkkks mcm lain jer bunyinya tuh huhu

  3. Azhar Ahmad says:

    Ehhhhh, sa amik satu ringtone… I’m not supposed to love you anymore.

    Huhuhu, mendalam sungguh lirik lagunya…

  4. Techitorial says:

    WOW …
    i was just finding these from many days .. Thanks … keep updating !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: