Bersama Bintang – esok lebih baik – Drive

Kemunculan band di indonesia tahun ni macam cendawan tumbuh selepas hujan, dan sering menggunakan pendekatan yang sama dalam konsep musik mereka, adakalanya ini “tidak” baik untuk konsep yang sama, takut terjadi nanti spt zaman band leleh d malaysia sedikit masa dulu … maaf kata “memualkan” … tetapi dalam banyak banyak band yang muncul, saya rasa band DRIVE boleh sebaris gan band sedia ada spt PeterPan, Sheila on7, Letto, Dewa dan Samsons .. sori ja tdk masukkan nama Radja sebab saya memang tidak menyukai kumpulan ini yang hanya bergantung pada musik tetapi tone sora ( alahai ).. Kumpulan Drive dengan single BERSAMA BINTANG boleh menjadi TOP LIST dlm lagu indon yg saya gemari diikuti Kenangan Terindah – samson kemudian Ruang Rindu – Letto. Serius saya “jatuh hati” dengan lagu ni hanya stelah mendengarnya HANYA sekali sahaja .. yang menariknya part chorus lagu ni banyak menggunakan suara falseto, sama halnya dgn chorus lagu kenangan terindah … saya hanya sedikit tdk suka part lepas bridge lagu Kenangan Terindah yang menggunakan bunyi “berat” pada susunan musiknya, dan ini diperbaiki dalam lagu Drive BERSAMA BINTANG .. malah lenggok akhirnya sgt climax dan penuh keunikan, dgn bunyi biola dan seolah olah diiringi oleh ratusan pemusik orkesta .. WOW …. utk ini saya letakkan lagu ini di depan Kenangan Terindah dan Ruang Rindu … sejak semalam saja saya sudah mendengarkannya tanpa henti , menuju kerja, pulang kerja dan dirumah huahahaha … liriknya sangat simple tetapi “mengesankan” buat mereka yang bla bla bla bla :p

download Bersama Bintang – Drive

senja kini berganti malam
menutup hari yg lelah
dimanakah engkau berada
aku tak tahu dimana

pernah kita lalui semua
jerit, tangis, canda, tawa
kini hanya untaian kata
hanya itulah yg aku punya

reff:
tidurlah selamat malam
lupakan sajalah aku
mimpilah dalam tidurmu
bersama bintang

sesungguhnya aku tak bisa
jalani waktu tanpamu
perpisahan bukanlah duka
meski harus menyisakan luka

 

3 Responses to Bersama Bintang – esok lebih baik – Drive

  1. Cik Kordi says:

    Sangat menyentuh hati. Thanks for the song. Dah byk lagu saya download dari blog kamu ni. Hehehe.

  2. ubie79 says:

    Apapun, hanya lagu Samsons banyak yang mempengaruhi hidup saya… Hummmmm

  3. miss says:

    lagu ini.. touching bangat dan memberi kesan yang amat pada diri gue…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: