Ruang Rindu – Letto ( lagu wajib utk rindukan seseorang )

Tidak banyak lagu melayu/indon yang dpt “menarik” perhatian saya utk mendengarkan lagu tersbut apalagi menjadikannya sebuah lagu “wajib” didengarkan, tetapi saya sangat tertarik dengan lagu Ruang Rindu nyanyian Letto ni.. melodinya menarik yang dimulakan dengan vokal …. lagu ni juga saya setkan sebagai ringtone .. sebab tiapkali orang call mesti terus pada part “di daun yang ikut mengalir lembut” pada nada santai dan emosional… korang cuba cuba lah dengarkan lagu ni saat anda MERINDUI seseorang … dan cuba berikan “RUANG RINDU” untuk diri kamu sendiri … lalalalalala

RUANG RINDU – download

Di daun yang ikut mengalir lembut
terbawa sungai ke ujung mata
dan aku mulai takut terbawa cinta
menghirup rindu yang sesakkan dada

jalanku hampa dan kusentuh dia
terasa hangat oh didalam hati
kupegang erat dan kuhalangi waktu
tak urung jua kulihatnya pergi

tak pernah kuragu dan slalu kuingat
kerlingan matamu dan sentuhan hangat
ku saat itu takut mencari makna
tumbuhkan rasa yg sesakkan dada

(*)
kau datang dan pergi oh begitu saja
smua kutrima apa adanya
mata terpejam dan hati menggumam
di ruang rindu kita bertemu ..

bertemu

9 Responses to Ruang Rindu – Letto ( lagu wajib utk rindukan seseorang )

  1. ahakss says:

    lagu ni memang siok d dgr…sia pun pena bt ni lagu r/tone sia awal thn ni..sb keunikan permulaan ni lagu brbanding lagu yg lain..tp skarang sia sdh ganti gan lagu ungu ‘kekasih gelapku’ both dis song ada persamaan da…siok ddgr n permulaan da trus sora klaur…ya,realitinya..kita sentiasa perlukan RUANG RINDU utk diri kita bah…ahakss

  2. gidong says:

    jiwang lah plak huahahahaha

  3. nong says:

    ko rindu dia ka dong? hehe..

    ahakss.. aku setuju ‘kekasih gelapku’ by ungu best tapi jangan lupa ‘tercipta untukku’ juga best.. suka sekali.. tapi apa kurangnya samsons ngan ‘luluh’ hahahaha… lol

  4. gidong says:

    saya nda suka lagu kekasih gelapku … nda tau kenapa .. nda buli masuk “jiwa” saya …. ruang rindu juga yang best <—- tengah dengar ni huahahahaha

  5. jerryincognito says:

    nda best ni lagu…

  6. gidong says:

    telinga setiap pendengar ada “rasa” nya tersendiri .. seperti makanan, jika A suka makan udang , mungkin B tidak suka … begitulah “rasa” telinga juga berbeza bagi setiap orang .. hehe

  7. jerryincognito says:

    bagus, ada kemajuan🙂

  8. Cik Kordi says:

    Best song !!!

  9. GuRaNgAk says:

    I Vote For Samsons!! Yeahh..!! Oppss.. ada main vote-vote ka pula ni? Hehehe.. Btw, semua lagu2 yg korang sebut di atas SEMUA sy suka..Semua mmg best!! Lagu Kerispatih pun best😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: