Everybody Hurts – versi THE CORRS

Seperti yg saya posting sebelum ni, lagu Everybody Hurts telah saya upload utk versi REM dan Paul Potts .. dan ada baiknya korang dengar versi unplugged dari band The Corrs … jadi lengkaplah lagu ini dinyanyikan dgn 3 konsep berlainan. Saya juga masukkan klip video R.E.M dlm postin ini, salah satu video yg sgt bagus dan penceritaan tentang “perasaan” kita terhadap apa yg kita sedang alami uhuks … dan yang lebih menarik tentang lagu ini adalah pengakuan seorang yang mengambil keputusan untuk bunuh diri, tetapi TERHENTI ketika terdengar lagu ini pada saat bait2 lagu ini mengatakan “HOLD ON” coz everybody hurts sometimes ….

DOWNLOAD VERSI THE CORRS

When your day is long
And the night
The night is yours alone
When you’re sure you’ve had enough of this life
Well hang on

Don’t let yourself go
Cause everybody cries
And everybody hurts
Sometimes

Sometimes everything is wrong
Now it’s time to sing along
(When your day is night alone)
Hold on, hold on
(If you feel like letting go)
Hold on
If you think you’ve had too much of this life
Well hang on

Cause everybody hurts
Take comfort in your friends
Everybody hurts

Don’t throw your hand
Oh, no
Don’t throw your hand
When you feel like you’re alone
No, no, no, you’re not alone

If you’re on your own
In this life
The days and nights are long
When you think you’ve had too much
Of this life
To hang on

Well, everybody hurts
Sometimes, everybody cries
And everybody hurts
Sometimes

And everybody hurts
Sometimes

So, hold on, hold on
Hold on, hold on
Hold on, hold on
Hold on, hold on
(Everybody hurts
You are not alone)

Fade out

10 Responses to Everybody Hurts – versi THE CORRS

  1. Cik Kordi says:

    Lagu ni mmg salah satu feveret saya…

  2. Bilik Senyap says:

    sia mula suka@trtarik lagu ni ..apabila dgr lagu ni dlm movie ,tu pun hujung2 movie tu…sampai sia sgp tunggu pa tajuk lagu ni “EVERYBODT HURT..REM”..then sia cuba cari ,akhirnya jumpa mp3 grup REM ni.berpuluh2 lagu durang ,ni saja yg best d telinga sia.4 me, lagu ni memang bt sia brfikir panjang,tajuk da pun sdh menyentuh jiwa ,apatah lagi di saat2 itu hidup sia seolah2 di hujung waktu..huhuhu. antara byk lagu sia dgr..ni lah lagu bt sia bersemangat utk teruskan hidup..ahakss thanks gidong, hrp byk org yg dgr lagu ni tersentuh …

  3. gidong says:

    Bilik senyap lagu REM bertajuk FIND THE RIVER pun best gak … ko cuba dengar …

  4. dogoes says:

    Sedih juga ko punya comment ni Bilik…

  5. gidong says:

    apa pula yg sedey ? teda pun …

  6. KoRop says:

    hold on…. ada seseorang yang melihat anda sangat berharga!!!! ISA AL MASIH.

  7. xigorx says:

    kalau sakit pi makan ubat, bukan mau minta puji aa…hehehehe..apa2 pun, mmg nda best…hehehehe

  8. shane says:

    wahhh hibat ko gidong sya ni di luar sabah pun bulih tertarik ginawo muahahah

  9. Bilik Senyap says:

    bah gidong nanti sia dgr tu lagu…entah mn sdh tu cd sia..
    hahaha,dogoes..kalo ko mo tau..kesedihan dlm hidup sia..adala keindahan yg tersembunyi…ya,bak kata korop,HOLD ON..kita msh ada Tuhan…

  10. gidong says:

    Shane nasiblah huahahaha

    Bilik Senyap … cd siapa maksud ko ? REM atau The Corrs ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: