Sedey kami kalah final …..

September 30, 2007

Sedikit terkilan kami kalah final dgn pasukan Penampang Prospek yang telah berlangsung di padang Majlis Daerah Penampang. Tapi hey kami langsung tidak pernah latihan bersama dan tetap ke final dlm begitu banyak pasukan .. soooo kamilah juara lalalalaa

p9290009.JPG


aku aku dan mr mardon ..

September 27, 2007

p9260052.jpg

closeup2.jpg

p9260092.jpg

p9260091.jpg

p9260085.jpg

p9260051.jpg


Same Mistake – James Blunt

September 26, 2007

Sebuah lagi lagu sedap dari album baru james Blunt .. kali ni saya sharekan lagu Same Mistake utk korang dengar dan nilai sendiri … saya suka part bridge lagu ni yg menggunakan semua elemen instrumental drum bass berbanding awal lagunya yg lebih kepada piano keyboard gitar acoustic sahaja … selamat mendengarkan ..

james-blunt.jpg

SAME MISTAKE – James Blunt

So while I’m turning in my sheets
And once again, I cannot sleep
Walk out the door and up the street
Look at the stars beneath my feet
Remember rights that I did wrong
So here I go

Hello, hello

There is no place I cannot go
My mind is muddy but
My heart is heavy, does it show
I lose the track that loses me
So here I go

oo oooooo ooo ooo oo oooo…

And so I sent some men to fight,
And one came back at dead of night,
said “Have you seen my enemy?”
said “he looked just like me”
So I set out to cut myself
And here I go

oo oooooo ooo ooo oo oooo…

I’m not calling for a second chance,
I’m screaming at the top of my voice,
Give me reason, but don’t give me choice,
Cos I’ll just make the same mistake again,

oo oooooo ooo ooo oo oooo…

And maybe someday we will meet
And maybe talk and not just speak
Don’t buy the promises ’cause
There are no promises I keep,
and my reflection troubles me
so here I go

oo oooooo ooo ooo oo oooo…

I’m not calling for a second chance,
I’m screaming at the top of my voice,
Give me reason, but don’t give me choice,
Cos I’ll just make the same mistake (REPEAT) again

oo oooooo ooo ooo oo oooo…

So while I’m turning in my sheets

And once again, I cannot sleep

Walk out the door and up the street

Look at the stars

Look at the stars, falling down,

And I wonder where, did I go wrong.


Carry You Home – kesinambungan Tears and Rain

September 25, 2007

Lagu baru James Blunt yang bestttttt gilerrr .. kesinambungan melodi lagu top nya tears and rain … menggunakan tempo yang sama, melodi berlainan tetapi membuatkan kita “dejavu” dgn melodi lagu Tears and Rain setiap kali kita mendengarnya .. bolehlah dikatakan ianya adalah versi tears and rain yang telah diperhalusi dan dipersedapkan dan dibuat agar kedengaran lebih santai. Lirik yg baik dan YA lagu yang sangat sedap dimakan.

CARRY YOU HOME – James Blunt

Trouble is her only friend and he’s back again
Makes her body older than it really is
And she says it’s high time she went away
No ones got much to say in this town
Trouble is the only way is down, down, down

As strong as you were
Tender you go
I’m watching you breathing
For the last time
A song for your heart
But when it is quiet
I know what it means
And I’ll carry you home
I’ll carry you home

If she had wings she would fly away
And another day god will give her some
Trouble is the only way is down,down,down

As strong as you were
Tender you go
I’m watching you breathing for the last time
A song for your heart
But when it is quiet
I know what it means

I’ll carry you home
I’ll carry you home

And they all want pretty
New York City lights
And summers little girl has been taken from the world tonight
But the stars and stripes

As strong as you were
Tender you go
I’m watching you breathing for the last time
A song for your heart
But when it is quiet
I know what it means
And i’ll carry you home

As strong as you were
Tender you go
I’m watching you breathing for the last time
A song for your heart
But when it is quiet
I know what it means
And I’ll carry you home

I’ll carry you home


Saya tidak nampak RASIONAL nya Pihak Polis Mendakwa IbuBapa mangsa Pembunuhan kejam Adik Nurin Jazimin Abdul Jalil

September 24, 2007

Saya sedikit rasa kesal bila terbaca di media2 cetak yang menyatakan kemungkinan pihak polis akan mendakwa ibubapa mangsa pembunuhan kejam adik Nurin Jazimin Abdul Jalil. Perlukah disaat2 seperti ini ibubapa pula yang diDAKWA sedang pembunuhnya masih bebas ? disaat ibubapa masih berkabung, masih belum dapat menerima kenyataan bahawa anak mereka diseksa, disiat, dilakukan seperti binatang.. KENAPA pula mereka yang hendak didakwa ? atas dasar apa ? cuai ? …

Setiap kita melakukan 1001 kecuaian setiap hari .. sebab KITA TDK SEMPURNA .. kalau kita sempurna maka zero lah kecuaian dalam hidup kita. Sebab itu adalah sedikit “pelik” sekiranya ibubapa yang kehilangan anak mereka dengan cara seperti itu pula yang diDAKWA dan ya sekali lagi pembunuh nya masih bebas .. sepertinya IBUBAPA adik Nurin lah yang menjadi pembunuh … undang2 seperti ini sedikit mencabar “rasa manusia” dalam diri saya sendiri dan atas dasar PERIKEMANUSIAAN saya rasa lebihbaik pihak polis utamakan hal memburu pembunuh tersebut dari menghighlightkan hal hal undang2 mendakwa ibubapa cuai.

Bercakap pasal cuai .. ini bukan pasal kes anak jatuh dari tempat kediaman 10 tingkat, bukan kes anak lemas ketika ibubapa memandikannya, bukan kes anak lemas dihempap bantal ketika tidur.. kejadian ini adalah mengenai seseorang pembunuh diluar sana yang senantiasa mencari mangsa sama ada anda cuai atau tidak, samaada anda bersedia atau tidak. Adalah tidak adil bagi pihak keluarga Sdr Jazlin untuk didakwa atas nama undang2 sedangkan sebelum ini lebih banyak kecuaian lain yg masih lebih teruk utk didefinisikan sebagai KESALAHAN CUAI . Dan saya rasa atas dasar CUAI juga KECUAIAN TERBESAR dalam kes ini adalah TIADAnya polis di pasar malam tempat berlakukannya kejadian culik ini … mungkin kita akan berkata bahawa pihak polis tidak cukup anggotanya utk setiap tempat dan pelusuk .. TETAPI kenapa tegah utk melakukan pendakwaan terhadap ibubapa adk Nurin atas dasar kecuaian sedang PERSOALANnya juga pihak ibubapa mempunyai anak lain dan boleh menjadikan ianya sebagai bukti bahwa mereka juga tdk cukup “anggota” utk setiap anak yang mereka miliki ..

o ya ni petikan dari media cetak ” Tan Sri Musa Hassan berkata Peruntukan undang2 terhadap ibubapa yang cuai menjaga keselamatan anak mereka TELAH LAMA WUJUD, ( perhatikan statement selanjutnya ) TETAPI BELUM PERNAH DIKUATKUASAKAN SELAMA INI.

Kenapa menunggu kes Adk Nurin utk menguatkuasakan undang2 cuai ? logika nya di mana ? adil ? dan atas nama undang2 ? fikir fikirkan lah, seperti ada yang tidak kena dengan hal ini. Jangan jadikan keluarga Nurin menjadi mangsa “akta” ini.

Berbalik kepada keadaan ini .. adalah tidak wajar hal pendakwaan ini berlaku sedangkan org yang hendak anda dakwa masih dalam keadaan trauma .. Di mana rasa PERIKEMANUSIAN kita sebagai manusia yang bertamadun kalau hal “sekecil” ini tidak difahami atas dasar UNDANG UNDANG … sangat menyedihkan .. kepada keluarga mangsa saya doakan agar keluarga anda senantiasa tabah menghadapi ujian ini dan kuatkan semangat utk terus memperjuangkan “hidup” anak anda sehinggalah pembunuhnya di tangkap …

 


Album Baru James Blunt – All The Lost Souls

September 24, 2007

Saya baru beli cd terbaru James Blunt seperti tajuk diatas .. dan seperti album sebelumnya , kesemua lagunya sangat best … ianya bakal mengulangi kejayaan YOU’RE BEAUTIFUL, TEARS AND RAIN, GOODBYE MY LOVER .. masih mengekalkan konsep yang sama … nanti saya uploadkan lagunya untuk korang. Hampir kesemua lagunya lagu perlahan .. jadi anda tidak akan jumpa lagu metal dalam album ini hehe

SENARAI LAGU YANG TERKANDUNG:
1973
One Of The Brightest Stars
I’ll Take Everything
Same Mistake
Carry You Home
Give Me Some Love
I Really Want You
Shine On
Annie
I Can’t Hear The Music

 


MESTI dengar …

September 21, 2007

Klik Tajuk Lagu Sekiranya Anda Mahu Download ..

MELANIE C – PROTECTED
Sebuah percubaan Mel C dgn lagu Balada yang sangat baik, seolah olah kearah musik Sinead O connor dan Jewel ( album 1 2 ) . Saya menyukai lagu ini sebab tone dan melodi nya sgt senang untuk didengari oleh telinga.

SUGARLAND – THESE ARE THE DAYS
Lagu rock country yang sangat bagus.. dengarkan sendiri .. sugarland memang best pun.

PHILL VASSAR – I’LL BE THE ONE
Sebuah lagu pop country yang catchy .. kalau korang dengar ni masa drive atau pun masa nak release tension pun ok gak sambil goyang2kan bahu huahaha

DELTA GOODREM – FLAWED
Sebuah balada yang menyayat hati dari segi penghayatan dan susunan music, saya rasa Delta memang sgt sesuai dgn lagu lagu jiwang sebegini .. sadis sgt jadinya uhukkks

911 – THE JOURNEY
Lagu ni tetap saya dengarkan sehingga kini, sebab ianya mengingatkan saya ketika masih bermastaustin d kampung, d kala petang berkumpul dgn kawan2 main gitar dan nyanyi2 d penghujung jalanraya dan lagu tema utk pembukaannya adalah serentak menyanyikan part akhir lagu ini yang berbunyi NA NA NA NA NA NA O O O O O O O MY JOURNEY.. adehh

THE JUDDS – GRANDPA
Lagu ni mengingatkan saya kepada Datuk saya .. miss u sooo much

TRAVIS – ALL I WANNA DO IS ROCK
Lagu ballad alternative dgn konsep yg sgt ganjil .. dengarkanlah

VINCE GILL ft SHERLY CROW – WHAT YOU GIVE AWAY
Country + Rock = memang sedap .. apalagi gabungan dua nama besar yg berbakat sgt dlm bidang musik tanpa memerlukan gimik spt mana yg beyonce atau pun rihanna lakukan .. terlalu bagus utk tidak didengari