Adakalanya kita perlu sendirian …

Bagi sesetengah orang, bersendirian itu adalah satu hal yang tidak menyenangkan. Tidak ada teman yang dapat kita berbual di saat kita sedang “down”. Tidak ada bantuan tenaga atau pendapat dalam menyelesaikan suatu masalah yang kita hadapi. Tidak ada “tong sampah” untuk kita membuang berbagai kerisauan dan emosi buruk yang sedang kita hadapi.

kenangan.jpg

TETAPI, ada kalanya kita harus sendiri… Merenung ke masa silam, melangkah ke masa depan … Mengumpulkan kembali retakan hati dan jiwa ( bagi mereka yang baru saja mengalami ’sesuatu’ yang menghancurkan hati huehehehe ) … Menumbuhkan kembali benih semangat yang hilang… Menyusun kembali rancangan yang lebih strategik dan lebih baik dari apa yang telah kita perbuat sebelumnya … Atau, hanya untuk sekadar mengatur nafas dan merehatkan tubuh badan, minda kita yang lelah.

Dalam keadaan kita sedang menyendiri, kadang kadang kita akan menyedari sesuatu yang sangat penting, yang biasanya tersembunyi dari pandangan kita didalam keriuhan dan berteman… kadangkala kita mendapat lebih jawapan disaat kita sendiri dan kadangkala kita lebih peka terhadap apa yang sedang kita alami d saat kita mengambil masa untuk menyendiri.

P/S : Postin ini bukan untuk mengajak dan mempengaruhi anda untuk menyendiri tetapi mengajak anda untuk sesekali mengambil masa untuk memberi ruang terhadap diri anda untuk kembali merenung masa silam dan masa depan dengan lebih berkesan. Utk menimbulkan kembali SEMANGAT anda yang kian suram :p .. tempat terbaik utk mempraktikkan hal ini saya rasa d tepi pantai huehehehe selamat mencuba ..

6 Responses to Adakalanya kita perlu sendirian …

  1. Song says:

    Daniel, nice posting kali ini,well, aku pun sama gak seperti mana bro…adakalanya tak kisah keseorangan, seorang pergi lunch, kawan tenya kenapa rehat seorang? aku hanya jawab, ingin seorang, ingin dalam masa satu jam itu, tidak bercakap dengan sesiapa, hanya untuk diri kita saja.
    Bro, ingin bro dengar satu lagu daripada ungu – kekasih gelapku. ini adalah lagu kedua daripada mereka yang aku tergile-gile, yang lagu pertama adalah tercipta untukku, blog aku pun sama guna title tercipta untukku..

    hope can hear from u.

    GIDONG :
    Thanks .. tu lah pasal nda perlu takut utk mengambil masa menyendiri, walaupun kadang2 ada yg pandang benda tu negetif tetapi utk kebaikan diri kita, kita kena memberi ruang bagi diri sendiri utk menenangkan diri. thanks komen anda ..

  2. Bilik Senyap says:

    sia suka mnyendiri klau ada situasi yg mncabar ketabahan sia…so 4 me, the best way is..p suatu tmpat yg tenang…mcm d pantai …tgk tu sunset…atau sana bilik senyap….dgr muzik fvrite…

    pasal lagu kekasih gelapku by ungu…tu lagu memang best utk didgr…siok klau d dgr time sendiri2…

    GIDONG:
    Masalah dia kalau dlm bilik dgn lagu2 melow mcm tu, sia terus tertidur huaahahahhaha

  3. david says:

    Mcam mana bleh tereksiden buka awak punya blog, anyway, boleh tumpang tanya caman u bleh paste gambar yg besar kat blog ni.. sya dah cuba tanya moderator tapi tak faham caakp org outeh dia..

  4. gidong says:

    david senang ja tu .. kan masa kita buat posting, kita leh “tarik” gambar kita ikut saiz kemahuan kita … sesenang kita edit pakai photoshop heheh

  5. yenny says:

    bener banged ,,,
    sendiri terkadang menjadi hal yg sangat kita butuhkan ..

  6. Carlton says:

    WOW just what I was searching for. Came here by searching for fat loss 4 idiots

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: