SECARA RASMINYA SAYA PINDAH uwaaaa

February 18, 2008

SECARA RASMINYA MULA HARI NI SAYA PINDAH KE BLOG TERAKHIR SAYA ( saya masih berharap blog wordpress saya ni akan dpt saya gunakan lagi utk masa masa mendatang sebab saya suka dgn olahannya yang lebih teratur dibandingkan dgn blog lain tapi saya TERPAKSA ) jadi dengan ini saya umumkan URL blog baru saya iaitu :

gidong-noumad.blogspot.com

Ianya masih dlm proses susunatur tetapi sudah boleh digunakan, dan ya akhirnya saya boleh lihat shoutbox saya di sidebar blog hehehe … Jadi kepada yg ada link dengan saya, saya mohon agar anda mengubah alamat URL BLOG saya seperti di atas .. Saya ucapkan jutaan terima kasih atas sokongan anda .. ma kasehhhhh


BERPINDAH UNTUK KALI TERAKHIR :=((

February 18, 2008

Saya sudah bosan mau pindah2 blog tapi wordpress akaun sa buat hal .. dan utk kali terakhir ( keciwa sudah ) saya akan pindah ke gabungan dua nama blog utama saya iaitu gidong-noumad .. saya akan bagi url penuhnya kemudian sebab saya masih membina susun atur blog utama saya agar tetap kelihatan simple dan menarik huhuhuhu

arghhhhh malangnya nasib ku ini .. sudah lah kemarin kalah tenis then jatuhkan hp urang ke dalam parit berair plak, now akaun wordpress meragam … sabar ja lah .. AMIN


Photoshop Tutorial 6

February 15, 2008

Belajar buat kaber/kulit or poster mcm ni ok gak jugak hehehehe

dsc08348.jpg


Apa sekalipun sejarah dan makna nya ….

February 15, 2008

Apa pun sejarahnya dan apa pun cerita di sebalik Hari Kasih Sayang, anggaplah ia nya hanya sebagai simbolik untuk memperingati untuk memberikan kasih sayang terhadap orang lain, bukan saja pada org yang kita anggap sebagai “kekasih” tetapi kasih sayang untuk semua orang … Sekiranya kita tau sejarah bagaimana Hari Kasih Sayang ini “wujud” maka banyak pro dan kontra nya yang akan kita dapati … oleh sebab tu ( saya tdk perlu jelaskan sejarahnya, saya pasti anda juga tau bagaimana “hari” ini wujud ) anggaplah saja bahawa “hari” ini adalah simbolik semata2 utk memperingati KASIH SAYANG.

Apa sekalipun sejarah dan maknanya, dengan adanya “hari” ini ia menyedarkan kita tentang kasih sayang, di saat ada negara2 yang dalam perperangan, dgn adanya valentine kita akan sedar tentang kasih sayang dan perdamaian. Apa yang kita lakukan hanya mengingatinya sebagai hari kasih sayang sebab kadang2 kerna kesibukan ( dlm banyak hal ) membuat kita lupa akan kasih sayang terhadap orang yang telah berjasa kepada kita seperti ayah dan ibu kita.

Jadi apakah kita masih memilih hanya pada “valentine” untuk menyatakan kasih sayang ? jawapan ini terpulang pada kita sebab bagi saya sebenarnya setiap hari adalah SAMA, saya tidak meng”keramat”kan mana mana hari sebab saya percaya setiap hari adalah hari dimana kita MENGHARGAINYA dengan “nilai” yang sama, sama halnya ada sesetengah kita menganggap ada hari2 tertentu adalah hari “kudus” “suci” “sabat” dan sebagainya ( dari segi kepercayaan ) saya bukan menentangnya , tetapi sekali lagi bagi saya setiap hari adalah hari2 di mana kita seharusnya menjadikannya sebagai hari2 yang sama, setiap hari adalah “kudus” “suci” dan “sabat” . Kita tidak perlu menunggu pada hari tertentu ( cthnya sabtu – ahad ) utk mengingati TUHAN, kita tidak perlu menunggu pada hari2 tertentu untuk menjadi “orang baik”.

Sebelum anda menyesal untuk menyatakan rasa cinta pada orang yang anda cintai, katakanlah sekarang, JANGAN menunggu pada hari yang anda anggap sebagai “VALENTINE” kerana kita tidak akan mengetahui sama ada satu jam mendatang apakah kita masih bernafas …………


Photoshop Tutorial 5

February 14, 2008

Yang ni di panggil teknik LOMOGRAPHY , dengan teknik ini, kita tidak perlukan kamera Lomo utk mendapatkan efek yang diperlukan, cukup ada digicam hehehe

lomo.jpg


Photoshop Tutorial 4

February 14, 2008

Yang ni saya main antam ja bah ni huahaha

tuto11.jpg


Photoshop Tutorial 3

February 14, 2008

Kali ni belajar buat kotak kotak lah pula huahahah

tuto9.jpg


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.